INKUILMIDDEL

 

Het inkuilproces

Inkuilen is afhankelijk van een efficiŽnte fermentatie. Hierbij wordt melkzuur geproduceerd met behulp van de suikers in het ruwvoer. Melkzuur verlaagt de pH tot een stabiel niveau. Wanneer dit niet word bereikt zullen andere bacteriŽn boterzuur produceren, hetgeen resulteert in verliezen en een stinkende onsmakelijke kuil

 

 
De complete oplossing

Sil-All 4x4 is een uniek innovatief product dat is ontwikkeld om kuilvoer-stabiliteit te bevorderen. Bovendien verhoogt het de
kwaliteit van het kuilvoer.

               
De unieke samenstelling        
           

 
 
BacteriŽn


 Enterococcus faecium
 Lactobacillus plantarum
 Pedicoccus acidilactici
 Lactobacillus salivarius
       


Enzymen

 Cellulase
 Hemicellulase
 Pentosanase
 Amylase
       
 

BacteriŽn

De bacteriŽn in Sil-All 4x4 zijn geselecteerd om op een snelle en efficiŽnte manier de pH te verlagen. De efficiŽnte bacteriŽn in
Sil-All 4x4 verzekeren een snelle reductie van de pH en reduceren de tijd waarin het gewas wordt blootgesteld aan kwaliteitsverlies en eiwitafbraak. Dit resulteert in minder kans op boterzuur, hogere netto opbrengst en hogere voederwaarde.

Enzymen

Gras kan onder bepaalde omstandigheden onvoldoende suikers bevatten. Hierdoor is onvoldoende voedsel aanwezig voor de bacteriŽn om genoeg melkzuur voor stabiliteit  te kunnen produceren.
Er bestaan miljoenen soorten enzymen. Maar de enzymen geselecteerd voor het gebruik van Sil-All 4x4  hebben de mogelijkheid suikers vrij te maken van de onoplosbare fracties van de celwand van de planten, de zogeheten onoplosbare koolhydraten.
De enzymen openen in feite de celwanden zodat de suikers vrijkomen.

 
De praktijkproef

Ook in Nederland heeft Sil-All 4x4 zijn werking bewezen. Door het gehele land zijn in 2004 zeven behandelde en zeven onbehandelde graskuilen na 7, 14 en 90 dagen geanalyseerd door Blgg Oosterbeek. Deze kuilen bestaan uit een brede variatie in droge stof  en nutritionele gehaltes.
Gebleken is dat de graskuilen behandeld met Sil-All 4x4 een gemiddeld 24,6% lagere ammoniakfractie bevatten ten opzichte van de onbehandelde kuilen.
Een lage ammoniakfractie duidt op een goede conservering en geeft hierdoor een smakelijke kuil.

Ook de pH-waarde van de behandelde kuilen daalde met 4,6%.
Voor het werkelijke eiwit betekende behandeling met Sil-All 4x4 een gemiddelde stijging van maar liefst 8,9%! Dit levert een besparing in de krachtvoer kosten.

 

Meer eiwit

Naast het beperken van de DS verlies, geeft Sil-All 4x4 ook een hoog werkelijk eiwitgehalte in het ruwvoer.
Eiwitten zijn essentiŽle aminozuren die aan elkaar gebonden zijn. Plantfermentatie 'sloopt' de banden tussen deze essentiŽle bouwstenen. Sommige essentiŽle aminozuren blijven gebonden. Voornamelijk gebonden aminozuren zijn bruikbaar voor het dier. Sil-All 4x4 zorgt voor mťťr gebonden aminozuren = mťťr werkelijk eiwit = mťťr productie.

 

 

 

Conclusie

Gebruik Sil-All 4x4 in uw kuil voor optimale voederwaardes:

  • Lagere pH-waarde!
  • Lagere NH≥ fractie!
  • Hoger werkelijk eiwit!
  • Besparing op de krachtvoerkosten!
               
    Sil-All 4x4      
  Product
  Gewas
  Toepassing
  Dosering vloeibaar
  Dosering granulaat
  Verpakking
 Biologisch inkuilmiddel met bacterien en enzymen
 Gras
 Door de gehele kuil
 2 liter / ton (250 gr poeder oplossen in 50 liter water)
 250 gram / ton
 Granulaat 20 kg (80 ton vers gewas)
 Wateroplosbaar poeder 250 gr (25 ton vers gewas)